Genç Neşetler Ustasının İzinde

• Şişli Kent Kültür Merkezi
Detaylar
Kaç Gün Kaldı

Usta Türkücü Neşet Ertaş anısına ilki düzenlenen “Genç Neşetler Ses Yarışması”na başvurular başladı. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın eserlerini geleceğe taşımayı hedefleyen yarışmanın sloganı ise “Genç Neşetler Ustasının İzinde”. Finalistlerin jüri ve halk oylamasıyla belirleneceği yarışmada finale kalan 12 yetenekli isim 20 Ekim Perşembe günü, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreninde canlı performans sergileyecek. Usta sanatçıların jüri üyeliği yapacağı yarışmaya başvurular ise 15 Ekim’de sona erecek.

Başvuruların www.gencnesetler.org adresinden online olarak yapıldığı yarışmada, gönderilen eserler internet üzerinden halk oylamasına sunulacak. Yoğun bir katılımın olduğu yarışmaya şimdiden 42 eser başvuru yaparken, web sitesini beş günde 30 bine yakın kullanıcı ziyaret etti. Gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadığı Almanya, Hollanda, Amerika, Azerbaycan ve Fransa oylamaya katılan başlıca ülkeler arasında.

Organizasyona ev sahipliği yapan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, ‘Anadolu Mûsikî geleneğinin, ekol-okul isimlerinden biri olan Neşet Usta, geleneksel halk müziğimize hizmet etmiş değerli bir sanatçı. Bozkırın Tezenesi olarak da bilinen Usta aynı zamanda Abdallık geleneğinin en önde gelenlerinden. Neşet Usta aramakla bulunur mu bilinmez lakin, bizler bu okyanusta birer katre olma arzusundayız. Umarız bu yarışma kaybettiğimiz değerlerin unutulmadan geleceğe taşınmasına katkı sağlar’ dedi.

Tören, Yarışmanın en önemli özelliği olarak ise sadece Neşet Ertaş eserlerinin seslendirilecek olması ve Ustanın icrasına en yakın benzerlikte icra edilecek eserlerin başarılı sayılacağının söz konusu olduğunu belirtti.

DUAYEN SANATÇILAR JÜRİDE

Yarışmaya katılan eserler önce internet üzerinden halk oylamasına daha sonra ise ön jüri değerlendirmesine sunulacak. Finale kalan 12 yarışmacı 20 Ekim 2015 tarihinde Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek final ve ödül töreninde, alanında usta jüri üyeleri ve davetliler önünde canlı performans sergileyecek. Jüri üyeliğini Türk Halk Müziği Sanatçılarından Bayram Bilge Tokel, Mehmet Erenler, Necmi Kıran, Gülşen Kutlu ve Elvan Sevim yapacak.

PARA ÖDÜLLÜ YARIŞMAYA SON BAŞVURU 15 EKİM

Başvuruların 15 Ekim’de sona ereceğini belirten organizasyon heyeti Birinciye 3.000, ikinciye 2.000 ve üçüncüye 1.000 TL para ve beş yarışmacıya da jüri özel ödülü verileceğini açıkladı. Yaş sınırlamasının olmadığı ‘Genç Neşetler Ses Yarışması’, uluslararası amatör veya profesyonel katılıma da açık olacak. Yarışmanın diğer detayları ve katılım koşulları ile ilgili bilgilere www.gencnesetler.org adresinden ulaşılabiliyor.