Beykoz Vakfı'ndan Haberler

1001 Çocuk 1001 Çiçek Projesi

1001cocuk1001cicek

Beykoz Vakfı ile çocuklar gülmeye devam ediyor..

Beykoz Vakfı, ‘bin bir çocuk bin bir çiçek’ projesi kapsamında çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bu kapsam da Beykoz Vakfı öğretim yılının başlaması ile birlikte yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa çanta dağıttı. Yeni çantalarını kavuşan çocukların yüzlerinde ki gülücükler görülmeye değerdi.

Beykoz Vakfı’nın vakıf binasında düzenlenen çanta dağıtım programına ressam Beykoz Vakfı Genel Sekreteri Mesut Arslan, İş adamı Kenan Öner, Ressam Emel Örs, Ressam Nurdan Koç, Ressam Serdar Abay, Beykoz Vakfı gönüllüleri, aileler ve çocuklar katıldı.

Günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Beykoz Vakfı Genel sekreteri Mesut Arslan çocuklara seslenirken, “Çocuklar sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Öncelikle vatana, millete hayırlı evlatlar olmamız lazım. Beykoz Vakfının öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzaktır. Sizden tek bir ricam var; herkes dersini güzelce çalışacak” dedi.

‘Benim Gözümden Beykoz’ resim yarışması

Dağıtılan çantaların içersinde boyama araçları ağırlıklı kırtasiye malzemeleri olduğu söyleyen Arslan, ‘Benim gözümden Beykoz’ adlı bir resim yarışması başlattıklarını, yarışma da dereceye girecek öğrencilere tablet, saat ve sürpriz hediyeler verileceğinin müjdesini verdi. Yarışmanın değerlendirmeleri sömestr tatilinde jüri tarafından yapılacak ve dereceye giren çocuklara hediyeleri verilecek.

İş adamı Kenan Öner ise böyle bir etkinlik düzenledikleri için Beykoz Vakfı ailesini teşekkür ederek başladığı konuşmasının devamında çocuklara tavsiyelerde bulundu. Öner, “ Size dağıtılan çantalarda sizi güzel şeylere yönlendirecek malzemeler var. Güzel ellerinizden çok güzel şeyler çıkar, yarışmada güzel neticeler alırsınız. Boş zamanınızda güzel şeylerle ilgilenin, kötü şeylerle ilgilenmeyin. İleride sizler bu ülkeye hizmetler vereceksiniz. O yüzden derslerinize yoğunlaşın. Sokaklarda da oynayacaksınız ama sokakta çok fazla vakit geçirmeyin. İleride sizleri çok güzel yerlerde görmek istiyoruz. Sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ressam Emel Örs konuşmasında ebeveynlere özellikle de annelere seslendi. Koç “Sizlerden rica ediyorum; çocuklarımızı çok sevelim. Sevgi her şeyin üstesinden gelir. Çocuklarımız bizim tek varlığımız. Yararlı, faydalı iyi insan olmaları için her zaman onların ellerinden tutun. Resim yarışması bizim için de güzel olacak. Dilerim amacımız yerine ulaşır. Nice etkinlikte burada olmayı diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar yeni çantalarına ve kırtasiyelik eşyalarına kavuşmanın mutluluklarını yaşadılar.